САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ РУСИЈЕ: Неприхватљив притисак на руске медије у иностранству

0

Председник Русије Владимир Путин је током оперативног састанка са сталним члановима Савета безбедности расправљао о ситуацији у сиријском Дејр ел Зору, а разматрани су и социо-економска ситуација у Русији и све већи притисак на руске медије у иностранству, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Данас је председник Путин одржао оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности. Састанку су присуствовали председница Савета Федерације Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, руководилац администрације председника Антон Вајно, секретар Савета безбедности (Николај) Патрушев, министар унутрашњих послова Владимир Колокољцев и директор Спољно-обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин“, рекао је Песков.

Он је прецизирао да је током састанка било речи о „актуелним унутрашњим питањима у вези са социјалним и економским развојем, вођена је детаљна расправа о сиријском проблему, а посебно о ситуацији у вези са Дејр ел Зором, укључујући и јучерашње разговоре (председника Русије Владимира Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана) у Анкари“.

„На састанку се разговарало о тренутном и све већем притиску на руске медије у неким земљама у иностранству. Истакнуто је да су такве акције против наших медија неприхватљиве“, истакао је портпарол руског председника.

 

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*