Савет Федерације: Русија да предузме реципрочне мере

0
Русија би требало да предузме реципрочне мере према америчким дипломатама у Русији, изјавио је први заменик међународног комитета Савета федерације Русије Владимир Џабаров.

Према његовим речима, одлазећи председник САД Барак Обама овим мерама настоји да додатно искомпликује односе са Русијом.

Огласио се и шеф међународног комитета Савета Федерације Константин Косачов, који је истакао да је ова мера агонија „политичких лешева“, која нема никакве основе да предузима овако деструктивне потезе када је реч о билатералним односима Русије и САД. Сенатор сматра да ће одговор Русије бити пажљиво анализиран, узимајући у обзир унутарполитичку ситуацију у САД у светлу предстојеће транизиције власти. Огласио се и представник Министарства иностраних послова Русије Константин Долгов, који је такође рекао да ова мера наноси штету процесу нормализације односа Русије и САД, док увођење додатних санкција показује недостатак политичке оријентације одлазеће америчке администрације.

Рекација Министарства иностраних послова Русије

Санкције које су САД увеле против Русије због наводне умешаности у сајбер нападе од стране Москве су контрапродуктивне и имају за циљ да нанесу штету будућем процесу обнављања билатералних односа, изјавио је представник Министарства спољних послова Константин Долгов. „Било какве антируске санкције су контрапродуктивне и немају перспективу“, рекао је он. Како је истакао, хистерија везана за санкције само показује потпуно одсуство оријентације у простору одлазеће администрације САД. „Такви једнострани кораци имају за циљ да нанесу штету односима и отежају њихово успостављање у будућности“, закључио је Долгов.

Спутњик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*