Savez za Srbiju: SNS više nikada neće pobediti na izborima u Beogradu

0

VLADAJUĆA koalicija na čelu sa SNS-om izgubila je poverenje Beograđana, ali je za promenu vlasti neophodno da opozicija ostane jedinstvena i da zajednički nastupi na prvim fer i slobodnim izborima, rečeno je na osnivanju Saveza za Srbiju beogradske opštine Zvezdara.

         „SNS više nikada neće pobediti u Beogradu. Prema najnovijim istraživanjima, 46 odsto Beograđana smatra da grad ide u lošem smeru, a samo 36 misli da ide u koliko, toliko dobrom, s tim što broj nezadovoljnih nezaustavljivo raste, a broj zadovoljnih konstantno pada“, rekao je šef odborničke grupe SZS u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović na skupu u Mesnoj zajednici Lipov lad.

         Jovanović je naveo da će građani kazniti SNS zbog lažnih obećanja, poput onog Aleksandra Vučića da će biti uloženo 3,5 milijarde evra stranih investicija u Beograd na vodi, Siniše Malog da će prva linija metroa biti završena do kraja 2021. godine i obećanja zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će nova autobuska stanica biti izgrađena do sredine ove godine.

         „Strani investitor je u Beograd na vodi uplatio 40 miliona evra, metro nije ni počeo da se gradi, a Vesić je rekao da tek ovog maja počinje izgradnja autobuske stanice. Ako su izbori svojevrstan ugovor sa narodom, oni su taj ugovor prekršili i postavlja se pitanje da li je takva vlast legitimna“, rekao je Jovanović.

         Predsednik beogradskog odbora Dveri Jugoslav Kiprijanović naveo je da bi Savez pobedio vlast na izborima u Beogradu, ako bi bili održani sledeće nedelje.

         „Vreme je da ih zauvek pošaljemo u političku penziju i na smetlište političke istorije, gde im je i mesto. Srbija je zaslužila da posle 30 godina počne da živi kao normalna zemlja i ovog puta imamo veliku šansu, kako zbog grešaka vlasti, tako i zbog toga što se borimo za normalnost i ostavili smo sujete po strani“, rekao je Kiprijanović.

         Član Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da će po promeni vlasti centar Beograda biti vraćen u funkcionalno stanje.

         „Njihova želja je da ukradu centar grada i da ga presele u njihov imaginarijum ‘Beograd na vodi’. To je potvrdio i večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je rekao da će Savski trg biti najveći, najznačajniji i najlepši trg u Beogradu“, naveo je Bastać.

         Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da Srbija „ni po čemu nije normalna zemlja, jer vlast počiva na strahu i lažima“, i dodao da opozicija mora da zajednički nastupi da bi promenila vlast, a potom i vratila normalnost u državu.

         Savez za Srbiju Zvezdara čine Stranka slobode i pravde, Dveri, Narodna stranka, Demokratska stranka i sindikat Sloga.

         (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

*