САВОНА: Њемачка наставља спроводити нацистички план!

0

„Њемачка je данас, спровођењем пројекта Уједињене Европе и еурозоне, остварила оно што су покушавали Адолф Хитлер и његов министар Валтер Функ, само што су то прије хтјели наметнути војном силом, док су данас изумили други механизам, зван Уједињена Европа,“, изјавио је Паоло Савона, на чију је министарску фотељу вето ставио предсједник Италије, због чега се ових дана тресе Апенинско полуострво

Многи тврде да Италија преживљава најтамније дане у историји  републике. Предсједник републике Серђо Матарела, чувар Устава, ставио је вето на именовање за министра финансија Паола Савонe, којег је номиновала квалификована већина парламента. Разлог вету су Савонине критике према еуросистему, које је аргументовао у својим књигама. “Савонa је неприхватљив јер би могао земљу извести из еурозоне“, дословно је рекао предсједник Италије у свом обраћању нацији.

Ко је Паоло Савона и зашто су М5С и Лига инсистирали на његовом именовању?

Паоло Савона је старији економист (81), објавио је преко 30 књига, а као директор централне банке, министар економије и носилац низа других јавних функција, прошао је све фазе увођења еура. Ријеч је о цијењеном човјеку институција и професору који познаје сваки детаљ тог процеса, али који је већ поодавно увидио мањкавости еуросистема.

Савона се оштро супротставља подређеном положају Италије и осталих европских земаља Њемачкој, која игра доминантну улогу у пројекту “Уједињена Европа”. Он је о томе јасно говорио и емисији Агора телевизије Раи3 још у новембру 2013. године, када је изјавио да је Њемачка данас, спровођењем пројекта Уједињене Европе и еурозоне, остварила оно што су покушавали Адолф Хитлер и његов министар Валтер Функ, који је у почетку био министар нацистичке пропаганде, али је убрзо преузео ресор економије и био гувернер до слома Трећег Рајха 1945. године.

Да видимо шта је прије пет година рекао Паоло Савона: “Моји њемачки пријатељи су се јако узнемирили, али морају узети у обзир чињеницу, касније су ме разумјели, да у моделу економије, слиједом тога и друштва, као што је детаљно објаснио Маркс, економија одређује политику, Њемачка и даље примјењује исти модел плана Функ, министра нацистичке економије 1936. План предвиђа да Њемачка буде земља реда и да се све валуте морају понашати попут њемачке марке.

Како треба функционисати индустрија, знали су само Њемци, стога је за њих било природно да они напредују и да се усавршавају. Остатак земаља, укључујући Италију, морао се посветити пољопривреди, туризму и осигурању благостања за Њемце.

Дубока разлика је чињеница да су то прије хтјели наметнути силом, војном силом, док су данас изумили други механизам, зван Уједињена Европа, који даје исте учинке и у којем Нијемци имају доминантан идеолошки статус”, рекао Паоло Савона 2013. године.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*