Савршена манипулација! Лажа и паралажа јавног сервиса РТС о трошку грађана

0

Лажа и паралажа јавног сервиса РТС о трошку грађана:

Јавни сервис РТС на веома перфидан начин дужи период савршено се ставља у службу опозиције, односно свих варијанти жуте демократије прожете коалиционим лажним националистичким лакмусима!? И то у једином ударном термину, Дневнику у пола осам!

Још нисмо заборавили сузе Наташе Јеремић, супруге Вука Јеремића, којој је омогућено да у Дневнику рида у термину резервисаном за председничку кампању, само због тога „што ју је неко назвао или асоцирао да је она можда неки нарко дилер“!? И сви су прешли преко тога, велики део Србије видео је сузе бивше водитељке, а да се нико од уредника или из Управног одбора РТС није запитао, зашто је тај прилог емитован у термину за председничке кандидате? Зар је супруга једног председничког кандидата и сама постала председнички кандидат? Јел нам се то Нушић из гроба смеје, како је његова госпођа министарка мала беба за ове данашње, госпође председнице у покушају…

У суботу вече, опет у Дневнику у пола осам, десило се опет нешто непрофесионално, непринципијелно, али зато крајње субјективно, рекли бисмо наручено и упаковано у лажни новинарски професионализам! Јавни сервис је чак и у време Милошевића, осим коментара, избегавао да се бави непровереним, да не кажемо буквално лажним информацијама, које нису имале ама баш никакво утемљење у истини.

И тако исти овај Дневник у пола осам, обзнани лажну причу коју по кулоарима препричавају неки опозициони лидери, срамећи се и сами, што знају да то није истина – како се у Београд пријављује огромна маса грађана, само ради предстојећих избора?! Без икаквог доказа, документа, или конкретног податка! Тек тако… Наравно, асоцирало се да то напредњаци у главни град довлаче своје гласаче?!

И као човека који треба нешто о томе, као фол да каже, емитоваше изјаву адвоката Боже Прелевића, са потписом Покрет слободних грађана: Ни он, као и обично, није пружио доказе за ове тврдње – теме прилога, већ само бла,бла… Али, кад се већ нацртао за изјаву, новинари га не упиташе, да ли су у том „његовом“ покрету и они које је ојадио за фелне са аутомобила у раној младости? Ето, и то се прича, па се и ми, питамо јавно да ли је то истина? Новинар РТС-а то није узео као тезу за прилог, него нешто сасвим друго, што је ( убеђени смо у то!) унапред знао да је неистина.

Али, је та неистина саопштена у њиховој ( осим старих домаћих серија и спортских преноса) најгледанијој емисији?! Џаба што су они после те „помпезне“ најаве лажне теме, дали званичне изјаве из општина, МУП-а, па и видео изјаву државне секретарке МУП-а… Њихова лажна теза је отишла у етар! Уосталом, неко је можда само гледао први део, ударни део прилога, који лансира лаж у етар и међу гледаоце,односно бираче…Лукаво, нема шта!

Није исто, али, као да портал Ембарго објави како су на „интимним путовањима по Италији и Француској, још пре више од годину дана, Драган Бујошевић, Зоран Пановић, Небојша Kрстић и председник УО РТС, Владимир Вулетић договорили да Пановић и Kрстић уђу у Управни одбор РТС?!

Док наша прича има основа, јер су они заиста велики интимуси и били су на заједничким путовањима по Европи, ова прича, тв прилог, око ненормалног прилива гласача у Београд – нема ама баш никакво упориште у истини и валидним доказима! Наравно, да та њихова „интимна“ дружења нису де факто значила и избор ове двојице у УО РТС, мада су, ето, пре неки дан, ипак изабрани…

Чијом вољом? Питамо се, да ли истих оних који терају службенике Јавног сервиса да од лакрдија и неистина праве тв прилоге у ударним терминима?!

Предраг Јеремић

 

Ембарго

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*