Сећање на припаднике РВ и ПВО погинуле у НАТО агресији (16): Небојша Тепавац

0

In Memoriam

мајор Небојша Тепавац (1961-1999)

Небојша Тепавац је рођен у Шапцу, 27. марта 1961. године. Основну школу је завршио у Београду, а потом одлази у Мостар, где постаје питомац Ваздухопловне војне Гимназије „Маршал Тито“. Након тога наставља студије на Војној Академији РВ и ПВО у Рајловцу, смер ПВО. Као млад офицр, службовао је у Сиску, где је деведесетих година, његова јединица била у вишемесечном окружењу, али је Небојша успео да извуче људе и технику из обруча у Бања Луку. Након Хрватске, службовао је у ракетним дивизионима у Обреновцу и Младеновцу у оквиру 250. ракетне бригаде.

За време НАТО агресије, дивизион у којем се Небојша налазио, био је у рејону села Вукићевица код Обреновца. Небојша је обављао дужност командира батерије за вођење ракета. На њихов положај је дејствовано антирадарском ракетом, која је директно погодила возило у којем се налазио овај честити официр наше војске. Сахрањен је на Новом бежанијском гробљу.

IMG_2763_4_5_tonemapped_zpsb39dc30a.jpg
Спомен обележје Небојши и његовом колегама испред Команде 250. ракетне бригаде на Бањици

Постхумно је одликован Орденом за заслуге у областима одбране и безбедности првог степена и унапређен у чин мајора. Био је ожењен.

Милан РАКИЋ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*