Sećanje na pripadnike RV i PVO poginule u NATO agresiji (16): Nebojša Tepavac

0

In Memoriam

major Nebojša Tepavac (1961-1999)

Nebojša Tepavac je rođen u Šapcu, 27. marta 1961. godine. Osnovnu školu je završio u Beogradu, a potom odlazi u Mostar, gde postaje pitomac Vazduhoplovne vojne Gimnazije „Maršal Tito“. Nakon toga nastavlja studije na Vojnoj Akademiji RV i PVO u Rajlovcu, smer PVO. Kao mlad oficr, službovao je u Sisku, gde je devedesetih godina, njegova jedinica bila u višemesečnom okruženju, ali je Nebojša uspeo da izvuče ljude i tehniku iz obruča u Banja Luku. Nakon Hrvatske, službovao je u raketnim divizionima u Obrenovcu i Mladenovcu u okviru 250. raketne brigade.

Za vreme NATO agresije, divizion u kojem se Nebojša nalazio, bio je u rejonu sela Vukićevica kod Obrenovca. Nebojša je obavljao dužnost komandira baterije za vođenje raketa. Na njihov položaj je dejstvovano antiradarskom raketom, koja je direktno pogodila vozilo u kojem se nalazio ovaj čestiti oficir naše vojske. Sahranjen je na Novom bežanijskom groblju.

IMG_2763_4_5_tonemapped_zpsb39dc30a.jpg
Spomen obeležje Nebojši i njegovom kolegama ispred Komande 250. raketne brigade na Banjici

Posthumno je odlikovan Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena i unapređen u čin majora. Bio je oženjen.

Milan RAKIĆ

POSTAVI ODGOVOR

*