Сећање на припаднике РВ и ПВО погинуле у НАТО агресији (5): Бојан Милетић

28. март 1999. године је био црни дан за наше РВ и ПВО. Бранећи земљу од НАТО агресора, своје животе је дало пет припадника најелитнијег вида наше војске..

0

In Memoriam

војник Бојан Милетић (1977-1999)

Бојан је рођен у Параћину 26. јануара 1977. године. У родном граду је завршио Школу ученика у привреди и стекао звање аутомеханичара. Био је врстан фудбалер и гитариста.

За време агресије НАТО пакта на нашу земљу био је војник у редовном рочном саставу и обављао је дужност возача гусеничних и возила точкаша у 240. самоходном ракетном пуку у Новом Саду.

На данашњи дан 1999. године, његова јединица се налазили у рејону Ченеја и имала је задатак праћења и дејства на непријатељске летелице. На јединицу је извршен удар анти-радарском ракетом. Делови ракете која је погодила једно возило су нанели тешке повреде овом малдићу. Одмах је пребачен у Покрајинску болницу у Новом Саду, али је нажалост истог дана преминуо. Сахрањен је у селу Стрижа крај Параћина.

14_zpsa96dc561.jpg
Спомен обележје Бојану и његовим колегама у бази 240. самоходног ракетног пука у Новом Саду

Постхумно је одликован Медаљом за заслуге у областима одбране и безбедности. Није био ожењен и није имао деце. У касарни његове јединице у Новом Саду, поред постојећег споменика јединицама партизанске авијације, 2004. године је постављена и спомен плоча посвећена свим настрадалим припадницима те јединице у НАТО агресији.

Милан РАКИЋ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*