Sećanje na pripadnike RV i PVO poginule u NATO agresiji (5): Bojan Miletić

28. mart 1999. godine je bio crni dan za naše RV i PVO. Braneći zemlju od NATO agresora, svoje živote je dalo pet pripadnika najelitnijeg vida naše vojske..

0

In Memoriam

vojnik Bojan Miletić (1977-1999)

Bojan je rođen u Paraćinu 26. januara 1977. godine. U rodnom gradu je završio Školu učenika u privredi i stekao zvanje automehaničara. Bio je vrstan fudbaler i gitarista.

Za vreme agresije NATO pakta na našu zemlju bio je vojnik u redovnom ročnom sastavu i obavljao je dužnost vozača guseničnih i vozila točkaša u 240. samohodnom raketnom puku u Novom Sadu.

Na današnji dan 1999. godine, njegova jedinica se nalazili u rejonu Čeneja i imala je zadatak praćenja i dejstva na neprijateljske letelice. Na jedinicu je izvršen udar anti-radarskom raketom. Delovi rakete koja je pogodila jedno vozilo su naneli teške povrede ovom maldiću. Odmah je prebačen u Pokrajinsku bolnicu u Novom Sadu, ali je nažalost istog dana preminuo. Sahranjen je u selu Striža kraj Paraćina.

14_zpsa96dc561.jpg
Spomen obeležje Bojanu i njegovim kolegama u bazi 240. samohodnog raketnog puka u Novom Sadu

Posthumno je odlikovan Medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti. Nije bio oženjen i nije imao dece. U kasarni njegove jedinice u Novom Sadu, pored postojećeg spomenika jedinicama partizanske avijacije, 2004. godine je postavljena i spomen ploča posvećena svim nastradalim pripadnicima te jedinice u NATO agresiji.

Milan RAKIĆ

POSTAVI ODGOVOR

*