Сећање на припаднике РВ и ПВО погинуле у НАТО агресији (7): Саша Крстић

28. март 1999. године је био црни дан за наше РВ и ПВО. Бранећи земљу од НАТО агресора, своје животе је дало пет припадника најелитнијег вида наше војске...

0

In Memoriam

старији водник Саша Крстић (1968-1999)

Старији водник Саша Крстић је рођен у Пироту 18. октобра 1968. године. Након завршене основне школе, уписује Средњу војну школу Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране на аеродрому Рајловац крај Сарајева. Био је питомац 37. класе те школе, смер „радариста“. Као подофицир, службовао је у Сарајеву и Новом Саду. Обављао је дужности командира одељења и командира вода у ракетној батерији. У слободно време, рекреативно се бавио спортом и био је врстан музичар.

Његова батерија се на данашњи дан пре 18 година налазила на борбеном положају у рејону Ченеја. Саша је тада био командир радарске станице за осматрање и навођење. Уједно је био и оператер на нишанском радару.

Директан погодак анти-радарске ракете у возило у којем се Саша налазио, нанео му је смртоносне повреде. Сахрањен је на Новом гробљу у Београду.

21_zpsb31fe2d4
Спомен обележје Саши и његовим колегама у бази 240. самоходног ракетног пука у Новом Саду

Постхумно је одликован Медаљом за заслуге у областима одбране и безбедности. Иза њега су остали син Давор и кћерка Александра.

Милан РАКИЋ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*