Sećanje na pripadnike RV i PVO poginule u NATO agresiji (7): Saša Krstić

28. mart 1999. godine je bio crni dan za naše RV i PVO. Braneći zemlju od NATO agresora, svoje živote je dalo pet pripadnika najelitnijeg vida naše vojske...

0

In Memoriam

stariji vodnik Saša Krstić (1968-1999)

Stariji vodnik Saša Krstić je rođen u Pirotu 18. oktobra 1968. godine. Nakon završene osnovne škole, upisuje Srednju vojnu školu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane na aerodromu Rajlovac kraj Sarajeva. Bio je pitomac 37. klase te škole, smer „radarista“. Kao podoficir, službovao je u Sarajevu i Novom Sadu. Obavljao je dužnosti komandira odeljenja i komandira voda u raketnoj bateriji. U slobodno vreme, rekreativno se bavio sportom i bio je vrstan muzičar.

Njegova baterija se na današnji dan pre 18 godina nalazila na borbenom položaju u rejonu Čeneja. Saša je tada bio komandir radarske stanice za osmatranje i navođenje. Ujedno je bio i operater na nišanskom radaru.

Direktan pogodak anti-radarske rakete u vozilo u kojem se Saša nalazio, naneo mu je smrtonosne povrede. Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu.

21_zpsb31fe2d4
Spomen obeležje Saši i njegovim kolegama u bazi 240. samohodnog raketnog puka u Novom Sadu

Posthumno je odlikovan Medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti. Iza njega su ostali sin Davor i kćerka Aleksandra.

Milan RAKIĆ

POSTAVI ODGOVOR

*