Седница Скупштине Београда о метроу и Винчи

0

У току је трећа седница Скупштине града Београда на чијем дневном реду је између осталог и одлука о изради Плана генералне регулације шинских система са елементима детаљне разраде за прву фазу прве линије метроа.

На почетку седнице одборничка група Савез за Србију тражила је допуну дневног реда – да се размотри уговор о концесији за депонију Винча.

Никола Јовановић из Народне странке тврди да је то најштетнији уговор у скоријој историји, који ће Београђане у наредних 30 година коштати милијарду и 500 милиона евра.

Он тврди да постоје процене да се спалионица може изградити за 150 милиона евра, што је 10 пута мање новца од онога који ће Београђани платити концесионару.

Заменик градоначелника Горан Весић одговара да је план за Винчу из 2011. године, када је градоначелник био Драган Ђилас, предвидео задуживање за изградњу спалионице, а кредит би, каже Весић, враћали Београђани који би на име такси за смеће годишње плаћали 127 евра по домаћинству.

Зато верује да је уговор о јавно-приватном партнерству са француско-јапанским конзорцијумом боље решење за град Београд.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*