Шеф CIA оптужио Трампа да не схвата важност шпијунаже и да ће САД увалити у велике невоље

0

НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп не схвата важност улоге америчких специјалних и тајних служби – оценио је директор CIA Џон Бренан.

          Ово му је било мало, па је још додао да је Трамп – управо због те своје неспособности – у стању да Сједињене Државе суочи са великим опасностима.

          „Свака админстрација САД сваки председник САД морају бити свесни степена претњи у савременом свету, а и тога да су наша обавештајна заједница и професионални обавештајци у стању да заштите нашу земљу и наше националне интересе у сфери безбедности. Администрација или председник који то не признају доводе у питање безбедност своје земље и суочавају је са зачајним претњама” – изговорио је Бренан.

          Он је нагласио да је уверен у исправност закључака три специјалне службе САД поводом „руских хакерских напада” на америчке политичке институције.

          Јасно је због чега пишти Бренан. Па још и прикривено прети…

          Трамп је већ неколико пута довео у питање тврдње целе администрације Барака Обаме о умешаности Русије у хакерске нападе на сервере Националног комитета Демократске партије САД и предизборног штаба Хилари Клинтон.

          Једино не иде отворено онолико далеко колико иду чак и неки бивши званичници и експерти америчке шпијунаже који тврде да никаквих акерских напада није ни било. Односно: да је оно што је „процурило” – јавности дотурио неко из Демократске партије изнутра…

          Иначе, Бренан је оценио да ће нови шеф националне обавештајне службе – бивши сенатор из Индијане Ден Коутс – добро обављати свој посао.

          Трамп се поводом Бренановог испада још није огласио, али највероватније – хоће.

          Он се данас сусрео са кинеским магнатом Џеком Ма, власником компаније Alibaba Group.

          После тога је рекао само ово: разговор је био одличан, Џек и ја ћемо правити изванредне ствари.

          Богатство власника Alibaba Group Forbes процењује на $27,2 милијарди долара, а Ма је Трампа назвао „веома умним и веома отвореним човеком”. И открио: да му је изложио како он види побољшање трговинских односа између САД  и Кине.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*