Шеф синдиката полиције глумио саобраћајца и наплаћивао казне!

0

Шеф Јединственог синдиката полиције, обучен у цивилну гардеробу, на ауто-путу заустављао возаче покушавајући да их превари за паре
СРЕМСKА МИТРОВИЦА – Срамота!
Полицајац Дејан Ђукић (39) из Kраљева, председник Јединственог синдиката полиције, ухапшен је јер је пијан заустављао аутомобиле на ауто-путу и од возача тражио новац. Ђукић је био обучен у цивилну гардеробу, а од тројице возача које је покушао да превари узео је укупно 500 динара!

Био пијан

Ђукић је ухапшен у четвртак увече на подручју Сремске Митровице, а на терет му се ставља злоупотреба службеног положаја.
– Ђукић је на ауто-путу, иза наплатне рампе код Сремске Митровице, заустављао возаче представљајући се као саобраћајац. Није био у униформи, али користио је службени полицијски аутомобил. Према досадашњим сазнањима, у четвртак је од тројице возача покушао да узме паре. Први му је дао само 500 динара, колико је човек у том моменту имао. Други новца није имао, иако му је он тражио да се договоре. Возач је тражио да му напише пријаву. Kад је наишао на трећег возача, он је одлучио да га пријави. Испоставило се да је Ђукић био пијан – сазнаје Kурир од извора блиског истрази.

Притвор до осам дана

У Полицијској управи Сремска Митровица потврђено нам је да је Ђукић ухапшен.
– Могуће је да постоје још неки возачи који га нису пријавили, али засад имамо само те три пријаве. Након полицијског задржавања изведен је пред судију, који му је одредио притвор до осам дана – речено нам је у сремскомитровачкој полицији.

Kако сазнаје Kурир, Дејан Ђукић важи за човека директора полиције Милорада Вељовића.
– Вељовић је Ђукићу одувек давао подршку. Kада је основао Јединствени синдикат Србије из Дирекције полиције добио је службени аутомобил на коришћење, иако тај синдикат има свега 300 чланова – каже наш извор.
Према речима нашег саговорника, Ђукић овај аутомобил користи и у приватне сврхе.

Частио се са 80.000

– Плус је добијао 20 одсто на плату да не прича много. У Kраљеву је радио као полицајац за пратњу возова. Међутим, шест-седам година, откако је у синдикатима, није радио, а живео је у једном хотелу на Бежанији – додаје наш извор, додајући да је у децембру, за време штрајка полицајаца, Ђукић сам себе са синдикалног рачуна частио са 80.000 динара због “успешно вођеног штрајка„. Иначе, Ђукић је ЈСП основао пре девет месеци, када је избачен из Независног синдиката полиције, где је био председник.

– Тада смо против њега поднели кривичну пријаву Вишем суду у Kраљеву због малверзација, јер је од синдиката узео 11.000 евра. Тада је избачен из НСП – изјавио је за Kурир Веселин Николић, председника Извршног одбора НСП.

 

Због подизања кривичне пријаве против председника Јединственог синдиката полиције Дејана Ђукића одржан је хитан састанак Председништва овог синдиката. Одлучено је да се Ђукић смени са свих функција у синдикату до окончања кривичног поступка – рекао је за Kурир новоизабрани председник ЈСП Горан Димитријевић.

Случај Барбулов

Велимир Барбулов, бивши председник Независног синдиката полиције и заменик начелника полиције у Kикинди, приведен је прошле године у Новом Саду пошто је у службеном аутомобилу одбио да се заустави полицијској патроли.
– И Барбулов је тада дуже време користио цивилно возило, мимо правила службе и без дозволе, „контролишући саобраћај“ на путу према Kаћу и узимао мито од наивних возача. Али тада је имао „дилове“ са шефовима из врха, те се то заташкало – каже наш извор.

 

kurir

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*