Сека Саблић: Моје време је прошло

0
Jelisaveta Seka Sabljic

Улога Kристине у филму „Маратонци трче почасни круг“ обележила је каријеру Јелисавете Секе Саблић. Ипак, легендарну глумицу нисмо имали прилику често да виђемо у домаћим филмовима, а сада је открила и зашто.

– Није ме било јер ме нису звали. Ја сам лично задовољна, јер филм је увек тражио неко одвојено време. Вероватно је ту било и случајева где су ме звали а да ја нисам могла да одвојим време за то. Сећам се да ме је звао и Срђан Драгојевић. Филм тражи месец дана да будеш на сету. То ја не могу. Али нисам ни склона томе. Не волим те одласке од куће и такво дружење. То је са мном контраиндикативно.

Сад кад ме питате, било је ту и тога, али главно је да су ме сигурно мало звали. А при том ме је и прешишало време. Тешко је наћи улоге мојих година сада, али и пре десет година. Једноставно није било места – изјавила је за „Данас“ глумица, коју ћемо ускоро поново гледати на платну у филму Ивана Мариновића „Игла испод прага“.

– Стварно ме није било дуго на филму, нити ће ме вероватно бити. Моје је прошло. Па прво сам ја привукла Ивана Мариновића, вероватно јер имам те године за улогу, али и зато што сам, без лажне скромности, проверена глумица. Нисам имала неку превелику жељу да играм, али када сам погледала сценарио, видела сам да је студиозно написано и да није као честа уобичајна површина код нас. Дуго се чекало да тај филм крене, а кад је завршен, дуго се чекала премијера. Добра сам и жива да сад с вама причам. Тешко је сетити се утисака. Иако је Иван шкрт, ја сам имала прилику да филм погледам, и могу да кажем да је леп. Светски је снимљен. Рукопис који заиста прелази ове границе! – поручује Сека.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*