Сека Саблић: Тито ми је добацивао као сељак и примитивац

0

Јелисавета Сека Саблић рођена је 1942. године у Београду, од оца Србина и мајке Јеврејке, у јеку рата.

– Мајка никада током рата није носила жуту траку. Kада се удала за мог оца, Стевана, хришћанина и преселила на Чубуру, родитељи су је се одрекли. Није имала контакта са њима све док њену фамилију, пет сестара са децом, нису одвели у логор на Сајмиште. Могло би се рећи да је цело моје детињство било лепо, али обележено сиромаштвом – рекла је својевремено Сека за Новости.

Остварила је сијасет упечатљивих улога у филмовима, серијама, али и у позоришту, а често је умела и да интригира јавност, а да не размишља о последицама, па је тако пробала дрогу, о чему је јавно причала.

– Пробала сам из знатижеље, нико нема право због тога да ме блати – истакла је недавно, а као једну од највећих бизарности своје каријере испричала је како је једном глумила за Јосипа и Јованку Броз.

Била сам још студент, било је то почетком шездесетих. Били су у некој соби и ми смо онда један по један долазили са својим тачкама, ваљда на метар испред Тита и Јованке. Ја сам рецитовала, односно то је било „тртљање“, неки су певали… Он ме никад није импресионирао, није ме било страх нити сам имала трему јер није ни моја породица била на његовој линији. Али никад нећу заборавити како је пушио цигару и добацивао ми усред моје тачке, ваљда је мислио да тако учествује. Било ми је то страшно, касније ми се то догађало по провинцијским позориштима. Није ме то толико чудило, али да један Тито с оним својим држањем тако добацује… – казала је Саблићева, коју публика памти по улогама у филму „Маратонци трче почасни круг“, те серијама „Бољи живот“, „Љубав, навика, паника“ и многих других.

О свом браку и љубавном животу никада није много причала. Постала је мајка са 34 године, сина Стефана. Он је успешни позоришни редитељ, који се као отац остварио 2013. године.

Стефан је добио сина Леона, за којег је Сека много везана, а често се одмара на црногорском приморју, где има викендицу у Росама, месту које нема воде, а често ни струје.

 

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*