Шербеџија: Људи осећају да им недостаје поезија

Раде Шербеџија поводом концерата у Српском народном позоришту и Центру „Сава“ открива да људи осећају да им је у овом времену потребна поезија, да им недостаје и због тога долазе на његове наступе.

0

Познати глумац и песник са својим оркестром „Западни колодвор“ одржаће концерт Узалуд се будим 26. децембра у Српском народном позоришту у Новом Саду, а дан касније у Центру „Сава“ у Београду.

Шербеџија се на данашњој конференцији за новинаре у Центру „Сава“ присетио једног до својих најважнијих концерата, а који је одржао баш у том простору.

„Било је то 1996. или 1997. године. Сећам се да је то било време када сам живео у Лондону и после више година поново сам дошао у Београд. Последњу представу у Београду играо сам 1992. Играо сам у Дому омладине Мајку храброст, и са Миром Карановић у Београдском драмском позоришту Ко се боји Вирџиније Вулф“, испричао је Шербеџија.

Када су му организатори концерта рекли да су све карте брзо распродате, одлучио је да исте вечери закаже још један.

„Имао сам интеракцију са 9.000 људи исте вечери и од тада скоро сваке године организујемо предновогодишње концерте и увек радо долазим у Центар ‘Сава’“, истакао је Шербеџија и признао је да му је тешко да замисли у том великом простору на сцени једног човека, чији су још концерти више шансоне, поезија.

Шербеџија на конференцији за новинаре
„Осећају људи да им баш поезија у овим временима треба и недостаје, и то је разлог зашто долазе на моје концерте“, приметио је глумац.

Шербеџија је додао и да се због одличне акустике у Центру „Сава“ добија посебна интимност, битна и њему и публици.

Као трећи разлог због кога се сваке године радо враћа у Београд, славни глумац навео је своју жељу за интеракцијом и директним сусретом са својом публиком.

Најавио је да ће 26. и 27. децембра извести и неке нове песме, да ће „бити простора да се на бини ненајављено појаве његови пријатељи Ђорђе Балашевић и Саша Лошић“, а специјали гост биће 21-годишња певачица Даница Крстић.

„Желео сам у Подгорици да отпевам Милица једна у мајке и да бих се мало подсетио отворио сам Јутјуб, тамо међу многим познатим певачима, видим непознату девојку која феноменално пева“, испричао је Шербеџија.

„Волим наше староградске и народне песме посебно са југа Србије. Имају фантастичну мелодику и поезију, а Даница их чисто пева и биће ми главни гост на концерту“, рекао је Шербеџија.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*