Шербеџија тражио извињење од министра бранитеља

0

Раде Шербеџија је преко адвоката Чеде Продановића послао министру бранитеља Томи Медведу писмо због осуде његових наводних изјава на представљању књиге “Странац (изабране песме)” на београдском Сајму књига

Глумац Раде Шербеџија је преко адвоката Чеде Продановића послао министру бранитеља Томи Медведу писмо због осуде његових наводних изјава на представљању књиге “Странац (изабране песме)” на београдском Сајму књига. Адвокат у њему наводи да је Шербеџија доведен у ситуацију да је присиљен да демантује оно што није рекао.

Тврди да том приликом Шербеџија није помињао домовински рат, хрватске бранитеље, страдалнике, ратне хероје или суд у Хагу, како су писали десно оријентисани медији. Штавише, изражавао је пацифистички став и цитирао глумчеву реченицу: “Битанге, ето шта су ти који су завадили обичан народ. Од тих битанги није могла да се спаси дивна Југославија.” Адвокат на крају писма предлаже министру да провери наводе и јавно се извини Шербеџији. Ипак, министар Медвед се није извинио, а у одговору Продановићу навео је да “Шербеџијино демантовање информација може и не мора бити веродостојно.”

Нека бранитељска удружења тражила су забрану Шербеџијиног концерта 22. децембра у дворани “Лисински” у Загребу, “због озбиљног угрожавања сигурности проузрокованог револтом бранитеља.”

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*