Sergej Šojgu otvorio međunarodne vojne igre!

0

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu otvorio je danas Međunarodne vojne igre u predgrađu Moskve u kojima će učestvovati više od 3.000 ljudi, među kojima i vojnici iz Srbije.

Iz ruskog Ministarstva odbrane saopšteno je da je Šojgu tokom otvaranja u Parku kulture i odmora „Patriot“ istakao da su ove igre zamišljene kao jedan od oblika borbene obuke vojske i da su izazvale veliko interesovanje u zemlji i inostranstvu.

„Istina, princip `važno je učestvovati, a ne pobediti`, ovde ne važi. Za vojnike svaki zadatak mora biti ispunjen. Ako si stao na start – pobedi! Ohrabrujuće je da se ljudi sa oružjem u rukama smatraju prijateljima, a prijeteće borbene mašine služe kao sredstvo za sportske borbe“, naglasio je ministar.

Šojgu je napomenuo da su pre godinu dana održane prve Međunarodne vojne igre i da postaju sve popularnije, o čemu svedoči i ovogodišnji broj učesnika, koji prelazi 3.000.

Igre „Armi 2016“ trajaće do 13. avgusta na 20 poligona, od kojih se 19 nalazi na granici tri vojna okruga – Zapadnog, Južnog i Centralnog, od Sibira do Kaliljingrada, od Sankt Peterburga do Sevastopolja.

Pomorska takmičenja biće održana na Baltičkom, Crnom i Kaspijskom moru, a za razliku od prethodnih godina, ove godine igre će biti održane na teritoriji dvije zemlje – Rusije i Kazahstana.

Programom igara predviđena su 23 kopnena, vazdušna i pomorska takmičenja.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, na Međunarodnim vojnim igrama učestvovaće 121 tim iz 19 država koji predstavljaju Evropu, Aziju, Afriku i Latinsku Ameriku. Najbrojniji timovi dolaze iz Kine i Kazahstana.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

*