Шешељ: Било смо за „Београд на води“ још деведесетих

0

Носилац листе СРС Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Миљан Дамјановић обишли су градилиште “Београд на води” и рекли да је то био и њихов пројекат.

Kако наводе, радикали су се за “Београд на води залагали још пре двадесет година”.

„Један од великих пројеката у који је ушла тренутна власт је ‘Београд на води’. Али, тај пројекат је био у програмима разних политичких странака – и радикала и социјалиста деведесетих година. Ми српски радикали смо у нашем програму за градске изборе 2008. године такође имали ‘Београд на води’, тј. спуштање града на Саву и Дунав“, рекао је Шешељ

Према његовим речима, због тога радикали нису ни реч проговорили против самог пројекта.

„Ако нам народ укаже поверење и ако будемо учествовали у градској власти у наредном периоду, трудићемо се да се тај пројекат настави, али уз стриктно поштовање закона“, наводи Шешељ.

„Ако ми будемо у власти, онда се неће моћи десити да неко дође ноћу да руши, па макар и нелегалне објекте. Спроводиће се стриктно закон, законски прописи и све ће бити рађено како ти прописи одређују. Ми ћемо онда настојати да се стриктна контрола финансијских средстава спроведе”, додаје он.

Према његовим речима, радикали се залажу да страни инвеститори добију концесију за изградњу репрезентативних грађевина.

“Kад се раде станови – а ово је изванредна локација и ту се граде углавном најскупљи станови – њих није тешко продати”, рекао је Шешељ.

Међутим, како наводи, морамо бити опрезни кад се граде “велике репрезентативне грађевине које су у програму”.

“И ту морају страни инвеститори да се појаве, не сме се улазити у толики ризик да то финансирамо државним новцем или да упаднемо у нове кредите. Дакле, страни инвеститори, лиценцу, односно да добију право изградње и управљања, а онда све да буде препуштено тржишту, да добију концесију за изградњу тих зграда. То је оно што би било по нашем мишљењу најпаметније решење“, наводи Шешељ.

Избори у Београду биће одржани 4. марта.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*