Шешељ: Ђинђић је знао да му Човић спрема убиство!

  0

  Сазнајте све детаље у вези са убиством премијера Зорана Ђинђића о којима полиција и тужилаштво ћуте већ 13 година!

  Лидер СРС Војислав Шешељ, осим што тврди да је некадашњи потпредседник владе Небојша Човић директно умешан у убиство премијера Зорана Ђинђића, обелодањује још фрапантнију информацију – да је Ђинђић знао да му Човић ради о глави и припрема његову ликвидацију!

  Kако шеф радикала тврди, Ђинђићу је овај шокантан податак предочен у време трајања тајне акције „Мачва“, коју је 2001. покренула Служба државне безбедности и том приликом дошла до доказа да је Човић имао контакте с припадницима „земунског клана“. Са података из ове акције још није скинута ознака тајности, али је део обимне документације лидер СРС обелоданио у књизи „Мафијашка пудлица Небојша Човић“.

  Шешељ за Kурир каже да је Ђинђић имао сазнања да му је Човић радио о глави.
  – Ђинђић је дошао до података да се овај састајао са „земунцима“ и да је хтео да га уништи – тврди шеф радикала.

  Функционер СРС Зоран Kрасић тврди да су пре седам година у Скупштини захтевали да се испитају та сазнања.

  – Тада су наши чланови Одбора за контролу служби безбедности тражили да се објави извештај акције „Мачва“, јер доказују да је Човић био умешан у убиство Ђинђића. Међутим, сви су се оглушили о те наше захтеве – каже Kрасић.

  Овим тврдњама иде наруку и то што су мајка и сестра покојног премијера Мила и Гордана Ђинђић Филиповић 2011. поднеле кривичну пријаву против Човића и Велимира Илића и захтевале да се утврди политичка позадина његовог атентата. Међутим, ни после пет година није се поступило по тој пријави, а у међувремену је Мила Ђинђић умрла, не дочекавши потпуну истину о убиству свог сина. Такође, у међувремену је умро и адвокат Срђа Поповић, који је у име Ђинђићеве мајке и сестре поднео пријаву Специјалном тужилаштву.

  О повезаности Човића с припремама атентата на Ђинђића био је упознат и Велимир Илић, који је о томе плачним гласом дао исказ у полицији током „Сабље“.

  Човић није хтео да коментарише Шешељеве оптужбе, али нас је упутио на демократу Драгољуба Мићуновића, за ког тврди да много више зна о акцији „Мачва“. Мићуновић је, међутим, био затечен тим тврдњама.
  – Заиста не знам о чему прича Човић – поручује Мићуновић.

  ШТА СУ ТВРДИЛИ

  Мила и Гордана Ђинђић

  Мајка и сестра покојног премијера су 14. децембра 2011, преко свог заступника адвоката Срђе Поповића, Специјалном тужилаштву поднеле кривичну пријаву против Небојше Човића и Велимира Илића због повезаности с убиством Зоран Ðинђића.
  – У тој пријави се Човић сумњичи да је с Милорадом Улемеком Легијом и „земунцима“ припремао атентат, уверавајући их да ће по убиству Ðинђића он постати премијер.
  – За све то време Човић је био у контакту са Легијом, који га је извештавао докле се стигло.

  Милош Симовић

  Члан „земунског клана“ Милош Симовић је у изјави Специјалном тужилаштву директно навео Човића као налогодавца атентата на Ðинђића.
  – Симовић је изјавио да му је Улемек рекао да Ћоки тражи да се убије Ðинђић и тражио од њега да то пренесе Душану Спасојевићу.
  – Овај „земунац“ је рекао и да се Ћоки током припрема атентата више пута састајао с Легијом и распитивао се о томе докле се стигло и да им је нудио неке објекте одакле могу да изврше атентат.

  Дејан Миленковић Багзи

  Тврдње о умешаности Човића у атентат на Ðинђића изнео је и сведок-сарадник Дејан Миленковић Багзи, који је изјавио да је Легија уверавао Спасојевића да је у контакту с Човићем и да он подржава убиство премијера.

   

   

   

  Курир

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *