ШЕШЕЉ има своју обавештајну службу!

0

Српска радикална странка има своју обавештајну службу! И то четврту по реду у последње 24 године.

Војислав Шешељ, председник српске радикалне странке, каже да радикалима та служба користи за прикупљање информација о политичким противницима. То је зато, додаје, јер успешан политичар мора да буде информисан.

Прва обавештајна служба коју су имали радикали, како каже, звала се „Феникс“.

„То је наша прва служба коју смо формирали негде 1992. да бисмо долазили до информација шта нам раде политички противници, шта раде српски непријатељи…Један успешан политичар мора да буде добро информисан. Ја сам у тој служби ангажовао велики број пензионисаних официра војне службе безбедности и службе државне безбедности, али је било и активних официра“, каже Шешељ.

Прву обавештајну службу СРС провалила је Удба 1994.

„То се догодило када сам отишао у затвор на четири месеца. Они су тада приводили кључне људе из те службе. Службу је тада водио пуковник Милош Димитријевић. Он ми је, кад сам изашао из затвора, поднео детаљан извештај о чему су га саслушавали у полицији“, каже Шешељ.

Пошто је изашао из затвора 1995. лидер СРС расформирао је „Феникс“.

Шешељ додаје да се трећа обавештајна служба звала „Лауфер“. Њу, поносно додаје, никад нису успели да провале.

„Јесу неке људе појединачно, али никад нису успели поптпуно да је сагледају. Она је обновљена, ради и сада. Ту је да ми прикупља податке и о политичким противницима и о политичким процесима. Веома сам задовољан како ради“, каже Шешељ.

На питање ко води ту службу, предсдник СРС ко из топа каже:

„Зини да ти кажем.“

Курир/Интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*