Шешељ: Избацити стране агенте из Владе

0

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ оценио је да се реконструкција Владе Србије припрема у врло осетљивом политичком тренутку и да треба да буде урађена темељито.

„Очекујемо седницу на којој ће се расправљати о реконструкцији, па да детаљно расправљамо о неким министрима“, рекао је Шешељ новинарима у Скупштини Србије.

Он је рекао да из Владе треба да избаци „стране агенте, који по своје мишљење одлазе у западњачке амбасаде“ и још их назвао „петом колоном“.

Међу те министрима он је убројао потпредседницу Владе Зорану Михајловић и министра здравља Златибора Лончара.

„До сада је владајућа партија водила рачуна да у Влади има и про-западне и про-руске министре. Хтели су да прикажу равнотежу. Зато што су напредњаци, на челу са Александром Вучићем, седели на две столице. Прошло је време седења на две столице“, рекао је Шешељ.

Он је рекао да је промена стратешке државне политике неопходна и да је Србија војно треба да приступи ОДKБ – војном савезу на челу са Русијом.

Шешељ је додао да СРС захтева од Српске напредне странке да „добро претресе“ своју коалицију са малим партијама попут Српског покрета обнове и оценио да није добро да у својим посланичким редовима имају чланове тог покрета, чији лидер Вук Драшковић, према његовим речима, напада министре који иступају патриотски.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*