Шешељ љут на Шаровића

0

Од недеље увече влада ванредно стање у штабу радикала због мало освојених гласова

У ВРХУ Српске радикалне странке после недељних избора и лошег резултата Војислава Шешеља влада ванредно стање. Како смо поуздано сазнали, Шешељ је љут на свог заменика Немању Шаровића, који је водио и организовао кампању.

Према нашим информацијама, лидер је поручио Шаровићу да није добро одрадио посао, да није направио реалне процене и поставио стратегију која ће донети више гласова.

Од недеље увече, када су стигли прелиминарни резултати и када је схватио да му се за годину дана подршка преполовила, Шешељ се не оглашава. Само је најавио да ће о свему причати тек у четвртак на конференцији за новинаре. Уз њега су заћутали и остали функционери.

Како смо сазнали, Шешељ је позвао све страначке прваке и шефове локалних одбора да се у четвртак „нацртају“ у седишту партије у Магистрату. Незадовољан је са 160.000 освојених гласова, што би било испод цензуса да су парламентарни избори. Није искључена ни опција да ће понудити оставку, али је то мало вероватно.

Унутарстраначке процене су да је мало времена за крупније реорганизације, с обзиром на то да се спремају београдски избори, а можда и парламентарни. Такође, радикали су свесни да је у овом тренутку тешко наћи Шешељевог наследника на челу СРС.

Извесно је да ће врло брзо бити сазвана Централна отаџбинска управа, на којој ће се расправљати о слабим резултатима, и евентуално о поверењу Шешељу.

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*