Шешељ: Мојим хапшењем у Загребу губи само Хрватска

0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да би било могуће да га ухапсе у Хрватској, али да тиме не губи он већ како је рекао „назови држава“ Хрватска, јер против њега ни Хашки трибунал уз све напоре за 12 година није нашао ниједан једини доказ.

„Могуће је да ме ухапсе, држе у затвору бескрајно и спремају суђење које никада неће почети. Шта ме брига због тога. Ко ту губи, једино хрватска назови држава, а не ја“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре на питање да ли постоји могућност да у Хрватској постоји потужница против њега.

Шешељ је додао да постоји могућност да се и „његова маленкост“ нашла на колективној оптужници заједно са генералима Вељком Кадијевићем, Александром Васиљевићем, Благојем Аџићем.

Према његовим речима, та колективна оптужница садржи све оно због чега је суђен у Хагу и обухвата две територије – Западне и Источне Славоније која подразумева Вуковар и Овчару.

„Западна Славонија је отпала, тужилаштво је још у току процеса одустало, …дакле не постоји могућност да ми суде за то, а у Хагу се доказало да немам кривицу, 12 година су тражили било какав доказ против мене, потпомогнути свим хрватским службама“, рекао је он.

Шешељ је навео да о кривичним делима хрватског генерала Бранимира Главаша постоји доста доказа.

„Али, за мене нема. Ма колико би они волели да има. Ма колико би неки овде у Београду волели да их има. Али, нема“, рекао је лидер СРС.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*