Šešelj: Mojim hapšenjem u Zagrebu gubi samo Hrvatska

0

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi bilo moguće da ga uhapse u Hrvatskoj, ali da time ne gubi on već kako je rekao „nazovi država“ Hrvatska, jer protiv njega ni Haški tribunal uz sve napore za 12 godina nije našao nijedan jedini dokaz.

„Moguće je da me uhapse, drže u zatvoru beskrajno i spremaju suđenje koje nikada neće početi. Šta me briga zbog toga. Ko tu gubi, jedino hrvatska nazovi država, a ne ja“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare na pitanje da li postoji mogućnost da u Hrvatskoj postoji potužnica protiv njega.

Šešelj je dodao da postoji mogućnost da se i „njegova malenkost“ našla na kolektivnoj optužnici zajedno sa generalima Veljkom Kadijevićem, Aleksandrom Vasiljevićem, Blagojem Adžićem.

Prema njegovim rečima, ta kolektivna optužnica sadrži sve ono zbog čega je suđen u Hagu i obuhvata dve teritorije – Zapadne i Istočne Slavonije koja podrazumeva Vukovar i Ovčaru.

„Zapadna Slavonija je otpala, tužilaštvo je još u toku procesa odustalo, …dakle ne postoji mogućnost da mi sude za to, a u Hagu se dokazalo da nemam krivicu, 12 godina su tražili bilo kakav dokaz protiv mene, potpomognuti svim hrvatskim službama“, rekao je on.

Šešelj je naveo da o krivičnim delima hrvatskog generala Branimira Glavaša postoji dosta dokaza.

„Ali, za mene nema. Ma koliko bi oni voleli da ima. Ma koliko bi neki ovde u Beogradu voleli da ih ima. Ali, nema“, rekao je lider SRS.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

*