Šešelj: Naprednjaci nam potkupljuju članove. Ceo prokupački odbor prešao u „naprednjake“

Gotovo ceo opštinski odbor i veći deo članstva Srpske radikalne stranke (SRS) u Prokuplju je prešao u Srpsku naprednu stranku (SNS), izjavio je potpredsednik SNS u tom gradu Zlatan Miljković.

1

Na konferenciji za novinare on je rekao da je danas tridestak radikala potpisalo pristupnice SNS i da su kao razlog za to naveli nezainteresovanost vrha SRS za lokalne odbore.

Miljković je rekao da je taj korak dokaz dobre politike koju stranka vodi, kao i da je svaki pojedinac koji smatra da će svojim ličnim angažoovanjem doprineti razvoju sredine u kojoj živi dobrodošao u SNS.

Potkupljuju nam članove

Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da je potpredsednik opštinskog odbora u Prokuplju sa nekoliko članova napustio stranku pod pritiskom naprednjaka.

„U Žitorađi nam je pukao celi opštinski odbor i izdao nas je narodni poslanik (Marko) Milenković. Danas se slično desilo u Prokuplju. Nije otišao ceo odbor, nego potpredsednik odbora i određeni broj članova“, rekao je Šešelj novinarima u parlamentu.

Kaže da su naprednjaci hteli da preuzmu SRS u celom Topličkom okrugu, ali da su oni tu situaciju uspeli da „saniraju“.

Naprednjake optužuje da mu preuzimaju članstvo potkupljivanjem, obećanjem radnih mesta u fabrici čija se izgradnja tek planira, te dodaje da se slične stvari dešavaju svuda u Srbiji, samo u manjem obimu.

Na pitanje da prokomentariše incident ispred Doma Narodne skupštine sa demonstrantima, a koje je podržavao, Šešelj je rekao da nije podržavao one koji protestuju, već neke njihove zahteve, te da je za jučerašnji incident odgovorna „šačica jada”.

„Demonstracije nisu ni počele kada su pokušali da me zaustave. Nisam lud da idem kroz hiljadu dve ljudi, saobraćaj je tada funkcionisao. Dok sam poslanik ulaziću na glavni ulazi i izlaziću iz njega da mi neko ne da iz čista mira da izađem na ulicu u kojoj se odvija saobraćaj, pa pre bih ga zgazio nego što bih to dozvolio“, rekao je Šešelj.

Šešelj je odgovarajući na pitanje novinara rekao da je SRS predala izveštaj o poslovanju te stranke.

Gotovo ceo opštinski odbor i veći deo članstva SRS u Prokuplju prešao je u SNS, izjavio je potpredsednik SNS u tom gradu Zlatan Miljković.

TANJUG

1 KOMENTAR

  1. To se samo SRS transformiše u SNS, odnosno iz jednog agregatnog stanja u drugo.

    Lepo kaže poslovica : „Para vrti gde burgija neće“. A sve se vrti oko „30 srebrnika“….

POSTAVI ODGOVOR

*