ŠEŠELJ ODGOVORIO VLADICI ANATANASIJU Mislim da, siroma’, više ne zna šta govori

0

Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, poznat kao čovek sa britkim jezikom, govoreći pre nekoliko dana na Bogoslovskom fakultetu zajedno sa mitropolitom crnogorsko primorskim Amfilohijem, osuo je paljbu kako po lideru radikala Vojislavu Šešelju, tako i po šefu SPO Vuku Draškoviću, stavljajući ih u isti koš.

I dok Drašković sve to ignoriše, Šešelj je odlučio da mu žestoko uzvrati…

– Izdajnik i notorni ludak Vuk Drašković izruguje se Carstvu Nebeskom i krivi Crkvu. Sramota! Za ljude poput njega i Šešelja u Hercegovini imaju posebnu reč, ali neću da je kažem – poručio je umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije pred publikom, među kojom su osim vladika, sveštenika, monaha, profesora i studenata Bogoslovskog fakulteta bili i Boško Obradović, Rada Trajković, Đorđe Vukadinović, Mlađan Đorđević…

Lider radikala ovako nešto nije mogao da ne prokomentariše, a naročito mu je zasmetalo što ga je vladika uporedio sa Draškovićem…

– Mislim da Atanasije, siroma’, više ne zna šta govori. Žao mi je što je to tako. Nekada smo imali sitne verbalne konflikte, ali pre dve godine, kada smo se sreli na Sajmu knjiga, izljubio se sa mnom. To je bila na njegovu inicijativu, ja sam hteo da to bude neki običan pozdrav, ali on me je izljubio. Mada, od njega me ništa ne iznenađuje. Sećam se, svojevremeno, kada je Koštunica došao u Trebinje posle Petog oktobra, da mu je on rekao: „Dobro došao, Stefane Vojislave drugi “, pa ako mu je Koštunica Stefan Vojislav drugi, onda mi je sve jasno. Ne znam kako je želeo da me nazove, imao je u vidu neki hercegovački izraz, ali pošto se sa mnom izljubio, mislim da je taj naziv prešao sada i na njega – kaže Šešelj za naš list dodaje i „da se grozi Vuka Draškovića“.

– On mi se gadi i grozno je što me je Atanasije pomenuo u istom kontekstu sa njim. Atanasije je u publici to veče imao nekoliko istaknutih ljotićevaca, pa se možda zato zbunio – završava on.

Srbin info

POSTAVI ODGOVOR

*