Шешељ: Политика владе је да се брани Мило Ђукановић

0

Посланици су и овог уторка постављали питања члановима владе, а желели су да буду информисани о пронађеном оружју у Јајинцима, да ли универзитети поштују закључак Одбора за образовање у вези са продужетком школовања Болоњцима.

Посланик ДСС Ђорђе Вукадиновић поставио је питање МУП-у у вези са проналаском оружја у Јаинцима, рекавши да би о томе желео да буде обавештен „као осредњи таболид“.

„Ако сваки таблолд мозе да спекулисе да ли је напад био планиран зољом, да ли је у питању блиндирано возило, онда ваљда и ми као посланици имамо право на макар толико информација“, рекао је Вукадиновић.Вукадиновић је питао и да ли су министри који су тај случај, по њему искористили за „додворавајне премијеру“, и који су се утркивали да укажу да је то био покушај атентата, свесни последица таквих изјава.

Он је питао и када ће влада поднети предлог Скупстини да се отвори расправа о учлањивању Србије у евроазијски економси савез, односно Евроазијску Унију.“Са руске стране постоји иницијатива, потребна је сагласност Београда, а Београд очигледно влада оклева“, рекао је Шешељ.
Посланик ЛДП Ненад Милић каже да није задовољан одговором тужилаштва поводом, како је рекао, тзв.државног удара и зато је данас поновио питање, да ли је било дестабилизације уставног поретка, да ли су поднете кривичне пријаве, против којих лица…Он је питао и председницу парламента да ли може да заштити достојанство скупштине тако што ће обезбедити да надлежни органи одговарају посланицима на питања.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић имао је питање за министра просвете Младена Шарчевића поводом закључка скупштинског одбора за просвету који се односио на то да се Болоњцима продужи школовање наредних годину дана без реуписа и додатних трошкова.Обрадовић тврди да је Универзитет у Београду одбио да спроведе ту препоруку.
Такође, желео је да зна ко је одавао државне тајне и којој служби о чему је недавно било речи на конференцији за новинаре премијера Александра Вучића, подсетивши на случај хапшења Момчила Перишића.

Kаже да се у том случају знало и ко шпијунира и коме одаје државне тајне, и с тим у вези је питао када ће бити враћена казна за издају и велеиздају.

 

 

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*