Шешељ: Сваки српски политичар који је ушао у амбасаду САД је њихов сарадник!

Шешељ: Ко је све у врху српске политике био шпијун за САД

0

Шешељ је, гостујући на ТВ Пинк, казао да је „смешно и гротескно“ то што су се они тамо „олајавали“ желећи једни друге да потисну.

„Скупљао сам податке годинама. Одабрао сам документа и моји сарадници и ја правимо збирку ко је све у врху српске политике био шпијун за Америку“, рекао је лидер радикала.

Шешељ је додао да се руским шпијунима у Србији није бавио јер нема опасности од Русије.

„Она је пријатељска држава. Чак и у време Јељцина, када су гласали за санкције нашој земљи, она је мало помагала“, рекао је Шешељ, али и додао да све велике државе имају своју шпијунажу, и да „нема потребе да се њима бавим док су нам наклоњене“.

Он је казао и да српске тајне службе преко руских тајних служби добијају информације о страним агентима, као и да ће у понедељак са руским амбасадором у Београду разговарати о наводном протеривању руских држављана из Србије, осумњичених за шпијунажу.

Говорећи о подршци америчком кандидату за председника Доналду Трампу, Шешељ је казао да је он паметан човек и да су његови говори веома „паметни и концизни“.

„То што воли грубље шале, црни хумор, ласцивне речи, па и ја сам такав. Иначе би престали људи да ме слушају да причам о озбиљним стварима“, закључио је Шешељ.

Он је рекао и да би једини противкандидат на предстојећим председничким изборима могао да му буде председник Српске напредне странке и премијер Србије Александар Вучић.

„Зар мислите да Саша Јанковић или актуелни председник Томислав Николић имају шансе против мене? Николић има минималне шансе и на овим председничким изборима може да прође као Никола Шећеровски“, изјавио је Шешељ.

Лидер радикала је за себе рекао да је он једини сигуран кандидат у првом кругу председничких избора, док ће му у другом кругу противкандидат бити „неко из прозападњачких партија“.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*