Шешељ: У првом кругу ћу победити оне издајнике, а у другом – Вучића

Председнички кандидат Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас на завршној предизборној конвенцији у Новом Саду да је Александар Вучић свестан да му је он једини озбиљан противник на предстојећим изборима

0

Председнички кандидат Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас на завршној предизборној конвенцији у Новом Саду да је Александар Вучић свестан да му је он једини озбиљан противник на предстојећим изборима.

Шешељ је на митингу радикала на Тргу слободе рекао да су избори „једноставно битка“ између Александра Вучића и њега и да треба да покажу да ли ће грађани Србије одлучити да сва власт буде концентрисана у Вучићевим рукама или ће изабрати некога ко ће контролисати Вучића.

„Вучића је тешко победити у првом кругу. У другом кругу једино га ја могу победити, а да би дошао у други круг, ја пре тога морам да победим издајнике Сашу Јанковића и Вук Јеремића, лудог Радула и Бошка Обрадовића и Ненада Чанка“, рекао је Шешељ.

Шешељ је Сашу Јанковића назвао убицом, јер је, како је рекао, Јанковић у свом стану, својим пиштољем убио најбољег друга, а то је заташкано.

За Вука Јеремића Шешељ је рекао да је опљачкао државну касу и да је заједно са Борисом Тадићем заташкавао убиство гардиста на Топчидеру.

Додао је да са „Јеремићевом фамилијом“ има дугогодишњи сукоб, односно са Јеремићевим дедом Хамдијом Поздерцом, који га је, како је рекао тужио и послао на робију.

„Није ми тешко да у првом кругу полупам ове поменуте ‘прелетачевиће’. У другом кругу, ни Јанковић, ни Вук Јеремић не могу да победе Вучића у другом кругу, једини који га може победити сам ја, пре свега због ТВ дуела до кога мора доћи, а у последњих 27 година у свим ТВ дуелима сам победио“, рекао је Шешељ.

По његовим речима, није добро да власт буде сконцентрисана у једним рукама јер она, како је казао, уљуљкава, а његова победа, како је истакао, је гаранција да се у Србији више никада власт неће мењати на улици, већ искључиво на изборима.

„Вучића и напредњаке треба срушити са власти и то тако да ми радикали дођемо на власт, а не да се врате досманлије. Постоји само један човек који може да контролише Вучића, а то је онај који је образованији од њега и који је бољи политичар, а то сам ја. Нико од осталих кандидата не може контролисати Вучића, јер је он способнији од њих“, казао је Шешељ.

Он је нагласио да су приче које се нуде у кампањи о побољшању стандарда „најобичније лажи, јер ово нису парламентарни избри“, а ингеренције председника су знатно сужене.

„Оно што ми желимо јесте промена власти, а то је једино могуће на следећим парламентарним изборима. Као председник бих непрекидно притискао Вучићеву владу да се одрекне пута у ЕУ и за чвршћу сарадњу са Руском федерацијом“, поручио је Шешељ.

По завршетку митинга на Тргу слободе присталице Српске радикалне странке су кренуле у, како је речено, „слободарски марш централним градским улицама“.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*