Шешељ у кампањи: Једини могу да победим Вучића

0

Председнички кандидат Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас у Пироту „да је важно победити на председничким изборима да не би победио Александар Вучић јер би онда сва власт била концентрисана у једним рукама“.

– То није добро а морамо да спречимо да победе ови прозападни кандидати „досманлије“ за које би то био почетак повратка на власт. Ми то не смемо да дозволимо – рекао је Шешељ окупљеним члановима странке, грађанима и новинарима испред страначких просторија у Пироту.

Шешељ је додао да, како је рекао у кампањи, „воде двоструку битку“.

– У првом кругу да спречимо Вука Јеремића и Сашу Јанковића да уђу у други круг а у другом кругу треба да победим Вучића и то ми је основни задатак – рекао је Шешељ.

На питање новинара да ли сматра да може да победи Вућића, одговорио је контрапитањем.

– Да ли сматрате да је Вук Јеремић у стању да победи Вучића? Апсолутно не. Је ли у стању Саша Јанковић? Апсолутно није. Можете ли их замислити у рингу са Вучићем? Немогуће. Ако ико може да победи Вучића, онда сам то ја. За 27 година активног бављења политиком нико ме није победио у бројним ТВ дуелима – рекао је Шешељ.

На питање новинара да ли ће бити ТВ дуела са Вућићем, рекао је „да би морало да буде у другом кругу председничких избора“.

Шешељ је рекао да ће се стриктно залагати за поштовање Устава и закона.

– Надлежности председника Републике у нашем уставном систему су мале. Председник је врховни командат и то му је најзначајније а остало је више-мање симболично. Он не доноси одлуке о унутрашњој и спољној политици, али може да контролише Владу која доноси такве одлуке. Може да контролише Народну скупштину тако што ће враћати законе на поновно гласање ако сматра да нису добри. Он на известан начин контролише судску власт и то је све – рекао је Шешељ.

Додао је да данас са својиим сарадницима Милованом Бојићем и Немањом Шаровићем обилази Нишавски, Топлички и Пиротски округ.

– Идемо од општине до општине, обилазимо све општине у овим окрузима, разговарамо са новинарима, осећамо пулс грађана, обилазимо чланове и симпатизере и не задржавамо се дуго, од пет до 10 минута. Сматрамо да је корисно, поготово у условима када је предизнорна кампања сувише кратка и кад немамо ресурсе да организујемо велике митинге и да аутобисуима довозимо велики број грађана на митинге – рекао је Шешељ.

Зоран ПАНИЋ, БЛИЦ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*