Шешељ: У преговоре укључити Русију и Кину па да се решење за КиМ тражи, а не да се намеће

0

ЛИДЕР Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ сматра да у решавање питања Космета треба укључити и Русију и Кину, а да се Американцима не може веровати.

Коментаришући платформу Приштине о дијалогу са Београдом, Шешељ је рекао да се боји да Србија не закасни са одговором и да неће имати залеђину, али да се не сме дозволити да Албанци заузму север покрајине.

„У преговарачке процесе нека се укључе и Русија и Кина, и нека се онда тражи решење, а не да се оно намеће. Ништа за нас није решено“, изјавио је Шешељ за Телевизију Хепи.

Он је указао да су западне силе својевремено обећале Слободану Милошевићу да, ако преда Републику Српску, Косово неће дирати, али да су кренули и на јужну покрајину.

„Обећали су му да ће укинути санкције, али нису. Западним силама се ништа не може веровати. Ми смо им на удару“, тврди Шешељ.

Шешељ каже да је Приштина све до сада све радила у дослуху са Американцима, те наглашава да однедавно амерички званичници говоре о суспензији такса, а не о њиховом укидању.

„Значи, ако се Србија лепо понаша, неће их примењивати, а ако затреба – опет се стављају на снагу. Амерички званичници говоре да завршница преговора између Срба и Албанаца треба да буде узајамно признање Косова и Србије“, нагласио је Шешељ.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*