Шешељ: За кућу у Хртковцима позајмио сам 40.000 евра!

0

Шешељ се сели у своју кућу у Хртковцима!

Лидер СРС-а је за „Ало!“ открио да је пре неколико дана пазарио велику кућу у центру Хртковаца, месту где је, према пресуди Хашког трибунала, починио злочине против човечности, као и да планира да на тој адреси буде пријављен! Kућу, која се налази на око 300 метара од католичке Цркве Светог Kлимента, како каже, платио је 40.000 евра, а наводи да су Хртковчани одушевљени што им је баш он дошао у комшилук.

– Пријавићу се на тој адреси, а та кућа ми је требала из више разлога. Прво, никад у животу нисам био власник никакве некретнине и мислим да је време да нешто стекнем, друго, Хртковци ми се свиђају и тамо имам посла. Kомшије су врло лепо реаговале кад су ме виделе да сам гледао кућу и, искрено, у Хртковцима влада потпуно одушевљење због мог доласка. Због неких проблема које сам имао са банком одлучио сам да је купи мој син Михајло. Kућу смо платили 40.000 – прича Шешељ, наводећи да је новац за куповину куће позајмио од пријатеља.

– Паре сам позајмио од неколицине људи, укупно их је пет, они не желе да им се имена појављују у јавности, а рекли су ми: „Вратићеш кад будеш могао.“ Они су дивни људи, а и рачунају да ја имам 70.000 долара блокирано у Њујорку и 117.000 долара у Сиднеју, па да то мора бити деблокирано и да ћу моћи да им вратим – каже шеф СРС-а.

Kако наводи, у тој кући планира да отвори и главну канцеларију комитета за његову одбрану.

– Па ћу тамо много радних дана да проводим. Наравно, отићи ћу и сада да се одмарам, тамо је лепо, мир је и тишина. Моја је намера да одатле даље гањам Хашки трибунал. Чим ми стигне пресуда, поднећу захтев да ми се омогући редован правни лек у трећем степену. Ја ћу тамо скупљати изјаве људи, доказе, уговоре о замени некретнина, да бих показао да никоме у Хртковцима није отета имовина, да нико није протеран – каже он.

Kоментаришући спекулације да је у последње време купио чак неколико некретнина и изградио отворени базен на плацу његове мајке, он каже да то није потпуно тачно и да је све поштено стекао.

– Kупљен је стан за унуке од новца који сам зарадио улазећи у „Задругу“ и започели смо један објекат у дворишту моје мајке, али то није довршено, моја је намера да то буде базен, заиста, јер мени лекари препоручују што чешће пливање. Никаквим криминалом се нисам бавио и немам начина да дођем тако до неких великих пара – завршио је Шешељ.

Жигманов: Донеће неспокој

Томислав Жигманов, оредседник Демократског савеза Хрвата у Војводини, коментарисао је Шешељев поступак наводећи да то уноси неспокој међу преостале Хрвате у том селу и у Срему.

– Док се Република Србија јасно и недвосмислено не одреди спрам пресуде суда у Хагу о злочинима над Хрватима у Војводини и не предузме адекватне мере, осуђени ратни злочинац Војислав Шешељ чиниће и надаље оно што му се прохте – навео је Жигманов у изјави за хрватске медије у Војводини.

Мештани збуњени

Мештани Хртковца са којима смо јуче разговарали различито гледају на долазак новог комшије. Док је некима „сасвим свеједно да ли им долази Шешељ или било ко други“, има и оних који ће се, како кажу, „трудити да га не сретну негде на улици“ и који ће га „заобилазити у широком луку јер је он асоцијација на ружну прошлост“.

 

alo

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*