СИМОЊАНОВА: Медији САД дуги низ година раде у Русији и мешају се у унутрашњу политику земље

0

Главни уредник телевизије РТ Маргарита Симоњан је у емисији „60 минута“ на телевизији „Русија 1“ назвала лудошћу континуиране оптужбе на рачун Русије у САД.

„То је лудост. Наравно, то је заправо њихова унутрашња политичка свађа. Морају да докажу естаблишменту у великом, клиничком смислу те речи, да је Трамп нелегитиман јер су га изабрали Руси. Више је него смешно када чујемо да је на оглашавање на Фејсбуку потрошено 100.000 долара и да је то утицало на резултате избора у кључним државама“, нагласила је Симоњанова.

Коментаришући притисак на РТ у Сједињеним Америчким Државама, она је напоменула да амерички медији већ дуги низ година раде у Русији, мешају се у унутрашњу политику земље, а врло их много преносе.

„Радили смо у Сједињеним Америчким Државама, стварно нас тамо мање-више нико није дирао. Још пре годину дана представници Стејт департмента су говорили: ’Ево видите да имамо слободу говора и ми је поштујемо, зато вас нећемо дирати, а ако ви будете дирали наше у Русији, одмах ћемо вас избацити‘. Овде у Русији их нико није дирао, а нас избацују. Уверена сам да ће сада и они бити избачени“, смата Симоњанова.

vostok.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*