SIMONJANOVA: Mediji SAD dugi niz godina rade u Rusiji i mešaju se u unutrašnju politiku zemlje

0

Glavni urednik televizije RT Margarita Simonjan je u emisiji „60 minuta“ na televiziji „Rusija 1“ nazvala ludošću kontinuirane optužbe na račun Rusije u SAD.

„To je ludost. Naravno, to je zapravo njihova unutrašnja politička svađa. Moraju da dokažu establišmentu u velikom, kliničkom smislu te reči, da je Tramp nelegitiman jer su ga izabrali Rusi. Više je nego smešno kada čujemo da je na oglašavanje na Fejsbuku potrošeno 100.000 dolara i da je to uticalo na rezultate izbora u ključnim državama“, naglasila je Simonjanova.

Komentarišući pritisak na RT u Sjedinjenim Američkim Državama, ona je napomenula da američki mediji već dugi niz godina rade u Rusiji, mešaju se u unutrašnju politiku zemlje, a vrlo ih mnogo prenose.

„Radili smo u Sjedinjenim Američkim Državama, stvarno nas tamo manje-više niko nije dirao. Još pre godinu dana predstavnici Stejt departmenta su govorili: ’Evo vidite da imamo slobodu govora i mi je poštujemo, zato vas nećemo dirati, a ako vi budete dirali naše u Rusiji, odmah ćemo vas izbaciti‘. Ovde u Rusiji ih niko nije dirao, a nas izbacuju. Uverena sam da će sada i oni biti izbačeni“, smata Simonjanova.

vostok.rs

POSTAVI ODGOVOR

*