СИМОЊАНОВА: Мејнстрим је да смо ми лоши а они поштени

0

Главна уредница РТ и Спутњика Маргарита Симоњан, која је у Амстердаму боравила на медијском форуму „Њуз ексчејнџ“, изјавила је да су је на тој међународној конференцији примили као госта, али да је публика на њено излагање поводом целокупне ситуације са руским медијима у САД реаговала различито.

„Мејнстрим говори о томе да су они поштени и демократски настројени, те да смо ми непријатељи поштеном новинарству. Све је прошло онако како је и требало да прође“, рекла је она коментаришући утиске са форума.

Како је навела, приликом излагања учесницима конференције, говорила је о актуелним дешавањима са телевизијом РТ у Америци и у другим западним земљама, односно о томе како је руској телевизији на Западу забрањено оно што је другим медијима дозвољено.

Између осталог, Симоњанова је навела и да су америчке власти имале претензије према телевизији РТ што је извештавала о здравственом стању бивше кандидаткиње за председника САД Хилари Клинтон, иако су то чинили и други медији, између осталих и Би-Би-Си.

Скренула је пажњу публици и да су велики западни медији отворено подржавали Клинтонову и залагали се против Трампа без икаквих последица, док за те ствари и даље окривљују РТ као да се мешала у унутрашња питања САД.

Она се осврнула и на „неистините оптужбе на рачун РТ“ када је у питању ширење „лажних вести“, иако се због истих тих ствари ниједан западни медиј није кажњавао, подсетивши на причу о „рањеном сиријском дечаку“ кога су снимили без дозволе родитеља како би га потом представили јавности зарад дискредитовања Дамаска.

Са друге стране, Симоњанова је истакла да су се питања публике углавном тицала улоге РТ у извештавању о председничким изборима у САД, као и избора саговорника тог медија приликом прављења разноразних прилога, који су неспорно подржавали ставове руске власти.

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*