Симоњанова: Не предајемо се!

0

Русија ће бити принуђена да предузме реципрочне мере након забране рекламирања РТ и Спутњика на Твитеру, саопштила је главна уредница Спутњика Маргарита Симоњан.

У програму „Закључци недеље“ на телевизији НТВ Симоњанова је подсетила на изјаве председника Владимира Путина и представника Министарства иностраних послова Русије да ће све мере према Русији бити реципрочне.

„Значи, ограничиће могућности за рад америчких медија у Русији“, рекла је она.

Притом, Симоњанова је обећала да ће РТ и Спутњик наставити рад у Сједињеним Државама све док то буде било могуће. Она је нагласила да сарадници телевизије и информативне агенције немају намеру да се предају.

„Наставићемо рад и надамо се да ће то лудило, које се десило након избора и које се наставља, бити завршено“, изразила је она наду.

Симоњанова је поменула жалбу председника САД Доналда Трампа да његове сопствене специјалне службе предају медијима његове тајне разговоре сат времена након њиховог завршетка. Главна уредница РТ је рекла да је за жаљење председник који „лоше контролише државу“.

У четвртак је америчка друштвена мрежа Твитер објавила одлуку да је блокирала оглашавање са налога у власништву руских медија РТ и Спутњика. У саопштењу компаније се наглашава да је одлука донета на основу истраге „мешања Русије“ у председничке изборе у САД 2016. године. При томе се испоставило да је током предизборне кампање Твитер сам предлагао РТ да постави велики број реклама, а потом је то сакрио од обавештајног одбора САД. РТ је Твитерову понуду одбио, а Спутњик је саопштио да агенција никада није користила платну промоцију на Твитеру.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*