Simonjanova o akcijama FBI: Sloboda govora se prevrće u grobu

0

Komentarišući informacije o saslušanju u FBI bivšeg zaposlenog u Sputnjiku, glavna urednica agencije Sputnjik Margarita Simonjan je izrazila uverenje da bi se, ukoliko se protiv agencije vrši istraga, slične mere mogle preduzeti i protiv američkih novinara u Rusiji.

„Nema sumnje da će Rusija odgovoriti na istragu FBI na isti način i odmah će početi da proverava rad američkih novinara u Moskvi. Sve ovo je više nego odvratno. Sloboda govora se prevrće u grobu. Ubili su je oni koji su je izmislili“, izjavila je Simonjanova za Sputnjik.

Portal „Jahu njuz“, pozivajući se na anonimne izvore, saopštio da je američki Federalni istražni biro saslušao bivšeg zaposlenog u Sputnjiku Endrjua Fajnberga u okviru istrage o tome da agencija navodno radi kao organ ruske propagande što je u suprotnosti sa američkim Zakonom o stranim agencijama (FARA). Međutim, portal tvrdi da je FBI dobio pristup radnoj prepisci Sputnjika od Fajnberga i još jednog bivšeg zaposlenog u vašingtonskoj redakciji agencije Džozefa Džona Fionde.

Sam FBI nije odgovorio na Sputnjikov zvanični zahtev sa pitanjem da li Biro sprovodi istragu protiv novinske agencije.

POSTAVI ODGOVOR

*