Син Осаме бин Ладена постаје нови вођа Ал Каиде? Обећао да ће ОСВЕТИТИ оца!

Бивши агент ФБИ-ја упозорава како се син Осаме бин Ладена заклео да ће се осветити Западу због убиства свог оца и да управо он постаје нови вођа Ал Каиде, пише "Индепендент".

0

Али Соуфан, који је био главни истражитељ Ал Каиде за ФБИ након напада 11. септембра, прегледао је документе које су у Бин Ладеновом скровишту пронашли маринци који су га убили, и у њима пронашао поруке и писма Бин Ладеновог сина.

„Верујем да сам… скован од челика“, изјавио је Хамза бин Ладен, син Осаме бин Ладена, који би сада требало да има око 28 година. „Пут џихада у име Бога је оно за шта живимо“, поручио је.

Бивши агент Соуфан је у интервјуу за Си-Би-Ес испричао о писму које је Хамза написао свом оцу.

„Сећам се сваког погледа, сваког осмеха који си ми подарио, сваке речи коју си ми рекао“, стајало је у писму према тврдњама агента Соуфана.

Хамза је у време када је писао то писмо имао 22 године, док је његов потенцијал за вођу Ал Каиде откривен док је још био дете. Тада се, како се наводи, појављивао у пропагандним видео-снимцима у којим је држао пиштољ.

„Он је био оно дете које показује особине вође. Био је узор за Ал Каиду и за све чланове који су индоктринирани помоћу тих видеа. Он им много значи“, поручио је Соуфан.

„У својим најновијим порукама звучи као да његов отац држи говор. Користи његове речи, његову терминологију, исту коју је користио Осама бин Ладен“, рекао је Соуфан.

Хамза је у последње две године снимио четири поруке у којима позива на напад на Запад. У тим порукама, како се наводи, он говори Американцима како Ал Каида долази и како ће то осетити.

„Осветићемо се за оно што сте урадили мом оцу… Ираку… Авганистану“, стоји у његовој поруци, пренео је портал Индекс.

Хамза бин Ладен је у јануару стављен на листу глобалних терориста, а његово име је додато и на антитерористичку црну листу САД.

Шест година након убиства Осаме бин Ладена, Ал Каида је јача него икада пре, тако барем тврди бивши агент ФБИ-ја, Соуфан.

„Не верујем ни да је сам Бин Ладен у својим најлуђим сновима могао да помисли да ће имати следбенике који ће заповедати војскама, земљама…“, закључио је он.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*