Синђелић постао свједок сарадник

0

Окривљени за стварање криминалне организације која је планирала „државни самоудар“ у Црној Гори у ноћи одржавања парламентарних избора 16.октобра Александар Синђелић, добио је статус свједока сарадника.

Синђелић је добио статус свједока сарадника у процесу који се води против руских држављана Едуарда Владимировича Схиркова и Владимира Николајевича Попова који су окривљени за стварање ове „криминалне организације“ и активно учешће у припремама терористичких напада у Црној Гори.

„Овакву своју одлуку суд је донио након оцјене да ће свједок сарадник својим свједочењем знатно допринијети доказивању предметних кривичних дјела и помоћи откривању и доказивању других кривичних дјела за која се основано сумња да је криминална група вршила, те да је значај његовог исказа за доказивање кривичних дјела која се стављају на терет наредбом за спровођење, односно проширење истраге и кривице осталих учесника претежнији од штетних посљедица кривичног дјела које му се ставља на терет“, казала је Аида Мазуровић, самостални савјетник за односе са јавношћу у Вишем суду Црне Горе.

Подсјећамо да је Синђелић подгоричким Вијестима 19. октобра рекао да га дешавања у Црној Гори не интересују.

“Ако (Мило) Ђукановић тамо пали марихуану и пише глупости, то је његов проблем, разумијете. Та криминална опција тамо што ради уопште ме не занима, а за ово што се дешава по медијима тек ћемо да се тужимо и да видимо шта ће да буде, с обзиром да ја из Србије нисам одлазио, нити знам о чему се ради”, казао је Синђелић тада „Вијестима“.

sindjelic-i-pocuca

Међутим недуго затим Синђелић се под још неразјашњеним околностима предао црногорским истражним органима.

Уколико узмемо у обзир да је Синђелић првооптужени за покушај тероризма намеће се логично питање,  по којем члану закона и које државе би он могао бити свје­док сарадник?

Специјално државно тужилаштво Црне Горе, је у недавно објављеном документу о проширењу истраге као „организаторе криминалне групе“ означило руске држављане, Едуарда Владимировича Схиркова и Владимира Николајевича Попова.

Схирокова, Попова, Синђелића, Дикића и Предрага Богићевића тужилаштво „сумњичи“ за „покушај тероризма“, а остале ухапшене у предизборној ноћи за стварање „криминалне организације“.

Како наводи тужилаштво, они су 16. октобра у Подгорици, на дан избора, планирали да „пуцају“ у грађане окупљене испред Скупштине и „ухапсе“ премијера Мила Ђукановића.

pracka-ozbiljna-za-lov-i-ribolov-_slika_xl_33718917

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*