Синиша Мали даје оставку, кормило за Андреју Младеновића

0

Градоначелник Београда одлази са дужности после избора владе. Још неизвесно да ли ће бити потпредседник у Немањиној 11

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Синиша Мали највероватније ће поднети оставку на ту функцију око 29. јуна, односно непосредно пре или одмах по формирању нове владе Србије, а у зависности од тога да ли ће добити место у врху извршне власти – сазнају „Новости“.
Уместо њега град би до избора за власт у престоници (биће највероватније на пролеће) требало да води Андреја Младеновић, који тренутно обавља функцију заменика градоначелника.
Према неким информацијама, две су опције где ће Мали наставити своју политичку каријеру, а обе укључују фотељу у Немањиној. Наиме, спекулише се да би могао да буде постављен за шефа кабинета Ане Брнабић која је предложена за премијера, па чак и да добије потпредседничку функцију у будућем министарском тиму. Мали би, наводно, био задужен за инвестиције. У том случају, оставку би морао да поднесе већ почетком следеће недеље, како би могао да положи заклетву у парламенту приликом избора министарског тима.
– Заиста не желим да се бавим медијским нагађањима о томе да ли ћу и коју функцију обављати. Један дан сам шеф кабинета Ане Брнабић, сутрадан сам потпредседник владе, био сам и амбасадор у УАЕ, гувернер НБС, саветник председника Србије. Сутра ћу вероватно бити министар, прекосутра нешто друго. У међувремену, као да су сви заборавили да сам градоначелник Београда – поручио је Мали за „Новости“.
Он додаје да је апсолутно посвећен овом послу и да ће тако бити све док буде обављао функцију градоначелника, и напомиње да Београђане много више занимају његови резултати, нове инвестиције и радна места, нови километри пута, фасаде, мостови и социјална давања од тога који ће бити његов следећи посао.
Председник Александар Вучић још пре месец дана наговестио је да Мали ускоро више неће бити градоначелник, јер је због кампање која се води против њега немогуће радити у таквим условима. Пре два дана је то поновио и поручио да се осећа одговорним што није довољно чврсто стао уз Малог, кога сматра најбољим градоначелником у последњих 30 година.

РОК 30 ДАНА
ОД тренутка кад Мали поднесе оставку, мандат аутоматски престаје да важи и заменику градоначелника и Градском већу. Председник Скупштине града Никола Никодијевић предлаже кандидата за новог градоначелника, из редова одборника, који мора бити изабран у року од 30 дана од дана када је претходни поднео оставку.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*