Siniša Pavić: Pišem seriju o novom Šurdi

0

To je pravi junak našeg doba. A serija je priča o posledicama tako formiranog čoveka na njegove brižne, porodicu, prijatelje, na društvo i, konačno, njega samog“, rekao je Pavić

Siniša Pavić, autor TV serija govori je o novoj reprizi „Boljeg života“, kao i o planovima za snimanje nove TV priče.

„Pisac ne treba da objašnjava svoje delo. To treba da rade drugi. U Hrvatskoj je neko objavio čitav esej o „Boljem životu“. Sjajnu analizu. Neki odgovori su u samom zanatu: jasno postavljena priča u prvoj epizodi. Sa dovoljno potencijala da se razvija i uvodi mnoštvo likova, od kojih svako ima svoju priču, jak motiv da uđe u onu osnovu, da niko ne bude u kadru ako nema razloga da bude tu, kao ni ona puška kod Čehova. Dinamika dramaturgije. To je ono što treba da se nauči pre nego što se uzme olovka u ruke, a onda sve ono što se ne može naučiti, pa se ne može ni objasniti, a nazivamo talentom, darom od roditelja, prirode ili Boga“, rekao je Pavić o gledanosti repriza dok je na pitanje zašto se serija opet reprizira dodao da to nije pitanje za njega.

Pavić je rekao i da piše scenario za novu seriju, ali da nije završena i ukratko objasnio o čemu će biti reči.

„Ukratko: čovek na pogrešnom mestu. Nekakav novi Šurda. S tim što je Šurda tražio svoje mesto ispitujući sebe samog za šta je sposoban i da li ima talenta. Ovaj novi se ne pita. Sticajem okolnosti doći će na mestu gde ne bi trebalo da bude, koje je iznad njegovih mogućnosti. Ali, on ga, za razliku od Šurde, prihvata. To je pravi junak našeg doba. A serija je priča o posledicama tako formiranog čoveka na njegove brižne, porodicu, prijatelje, na društvo i, konačno, njega samog“, rekao je Pavić u intervjuu za Kurir.

 

Kurir

POSTAVI ODGOVOR

*