Шиптари Бујановца Бујара Нишанија дочекују као свог председника

ПРВА ПОСЕТА СРБИЈИ ПРЕДСЕДНИКА АЛБАНИЈЕ НАКОН 1948. - ТАДА ЈЕ ДОЛАЗИО ЕНВЕР ХОЏА

0

ОПШТИНЕ Бујановац и Прешево убрзано се припремају за посету председника Албаније Бујара Нишанија, која је најављена за уторак 7. март, и коју албански политички представници из тих општина оцењују као историјску.

За дочек албанског председника у Бујановцу су на више места постављени и билборди на којима пише „добродошли председниче“.

Према протоколу, председник Албаније Бујар Нишани треба да стигне у Бујановац у уторак у подне, када ће најпре разговарати са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем, на чији позив долази, а затим и са другим политичким представницима Албанаца из те општине.

Посета албанског председника Бујановцу укључује и обилазак основне школе „Мухарем Кадриу“ у Великом Трновцу.

Бујар Нишани ће посету Прешеву почети у 15.30, у Дому културе „Абдула Крашница“, где ће за њега бити организован културно-уметнички програм.

Локалне власти у Бујановцу позвале су становништво да дочекају албанског председника на тргу испред зграде општине и да покажу своје гостопримство.

Посета Бујара Нишанија Бујановцу и Прешеву оцењује се као историјска, будући да је то прва посета једног албанског председника Србији од 1948. године, када је Београд први и последњи пут посетио тадашњи председник Албаније Енвер Хоџа.

BETA

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*