Шиптари у Приштини претворили Православну капелу у јавни тоалет

0

Недавно обновљена и очишћена гробљанска капела у Приштини претворена је у јавни тоалет и сметлиште, а више православних гробова зарасло је у коров.

То је саопштила Епархија рашко-призренска.

Такво стање постоји и поред тога што се о гробљу наводно брине општинска комунална служба и што гробље обезбеђује плаћени чувар, наводе из Епархије рашко-преизренске.

„Пиликом обиласка православног гробља у Приштини, јереј Саша Митровић наишао је на тужну и мучну слику. Недавно обновљена и очишћена гробљанска капела, претворена је у јавни тоалет и сметљиште, а више гробова зарасло је у коров“, стоји у саопштењу.

Ове слике показују сличну ситуацију као у храму Христа Спаса у центру града, где је Епархија Рашко-призренска недавно одлучила да очисти свој храм, на шта је реаговала општина Приштина и послала инспекцију која је (без икаквог налога) забранила даље чишћење храма.

Епархија поставља и питање да ли ће градоначелник Приштине поново бити ревносан да пошаље поново инспекцију и спречи чишћење храма као што је до сада био ревносан у непредузимању било каквих мера да се хришћански православни објекти у граду користе као јавни тоалет.

Новаборба

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*