Šiptari u Prištini pretvorili Pravoslavnu kapelu u javni toalet

0

Nedavno obnovljena i očišćena grobljanska kapela u Prištini pretvorena je u javni toalet i smetlište, a više pravoslavnih grobova zaraslo je u korov.

To je saopštila Eparhija raško-prizrenska.

Takvo stanje postoji i pored toga što se o groblju navodno brine opštinska komunalna služba i što groblje obezbeđuje plaćeni čuvar, navode iz Eparhije raško-preizrenske.

„Pilikom obilaska pravoslavnog groblja u Prištini, jerej Saša Mitrović naišao je na tužnu i mučnu sliku. Nedavno obnovljena i očišćena grobljanska kapela, pretvorena je u javni toalet i smetljište, a više grobova zaraslo je u korov“, stoji u saopštenju.

Ove slike pokazuju sličnu situaciju kao u hramu Hrista Spasa u centru grada, gde je Eparhija Raško-prizrenska nedavno odlučila da očisti svoj hram, na šta je reagovala opština Priština i poslala inspekciju koja je (bez ikakvog naloga) zabranila dalje čišćenje hrama.

Eparhija postavlja i pitanje da li će gradonačelnik Prištine ponovo biti revnosan da pošalje ponovo inspekciju i spreči čišćenje hrama kao što je do sada bio revnosan u nepreduzimanju bilo kakvih mera da se hrišćanski pravoslavni objekti u gradu koriste kao javni toalet.

Novaborba

POSTAVI ODGOVOR

*