Широко: Влада за ову годину купује још 1.342 боце жестоких пића!

0

Управа за заједничке послове републичких органа расписала је тендер за набавку 1.342 флаше жестоких пића које би чланови Владе и запослени у министарствима требало да испију за само месец дана

Наиме, залихе од 3.000 флаша жестине, које су биле наручене у марту, већ су испијене, па су морале да се наруче нове, па ће тако за 12 месеци у Немањиној да се испразни 4.342 флаше.

Судећи по списку, министри и службеници су пробирљиви и воле да пију најквалитетнија пића, што потврђује и асортиман од 43 различите врсте алкохола, где доминирају скупи страни виски и различити коњаци. Они нису гадљиви ни на једноставнија пића, попут домаћих ракија, али и ту имају ниво јер се на листи налазе само најквалитетније. Тако министри воле да попију шљиву „бојковчанку“, која је стара 10 година, али и ракије егзотичних назива, попут „опсесије“, „носталгије“, „нирване“.

Извор „Блица“ из УЗПРО каже да је ова набавка за 2016. годину расписана јер су попијене све залихе од 3.000 флаша које су биле планиране за ову годину.

– Државни службеници и министри су мало више попили ове године. Жестока пића су нестала већ у октобру, па су морала нова пића да се наручују. Сва пића су скупа, од којих нека коштају исто колико и једнократна помоћ за пензионере. У 2016. години ће се на рачун пореских обвезника попити 4.500 флаша жестоког алкохола, а то је превелик луксуз за сиромашну земљу – каже наш саговорник.

Драган Добрашиновић из НВО Kоалиција за надзор јавних финансија каже да је то непримерено трошење пара.

– Сад је јасно зашто представници власти понекад делују као да су пијани – зато што то изгледа често и јесу. Ове енормне количине алкохола су крајње непримерене за јавне установе, и то у радно време – каже Добрашиновић.

Из УЗПРО кажу да се домаћа и страна жестока пића набављају за потребе републичких органа и организација и да су процењене количине дефинисане планом набавке за 2016. годину.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*