СКАНДАЛ у Бујановцу: Због албанског председника, склоњена српска застава!

Албанске заставе, билборди, црвени тепих, ученици са заставама на којима доминира црни двоглави орао...

0

Бујар Нишани, председник Албаније, данас ће посетити југ Србије, али тешко да би могао и да претпостави да је отпутовао ван своје земље, судећи барем по дочеку који му припремају у Бујановцу и Прешеву, јер за разлику од било које друге државне посете, на улицама ових општина не можете видети ниједну српску заставу заједно са албанском.

Посебно се истакао Јонуз Муслиу, који је још пре неколико дана најавио да „председник долази јер га устав Албаније обавезује да штити Албанце где год се налазе”, а како „Ало!” сазнаје, у поздравном говору који је припремио пре свега ће говорити о „неопходности формирања албанских општина на југу Србије”.

– Указаћу председнику на проблеме и дискриминацију с којима се Албанци суочавају на овим просторима – навео је Муслиу, који је наложио да се ученицима средње школе „Сеза Сурои” прибави више од 100 албанских застава.

Интересантно, дан након посете Нишанија, Јонуз Муслиу, председник Националног савета Албанца, отпутоваће на КиМ, где ће између осталог одати почаст и оснивачу и првом комаданту терористичке ОВК Адему Јашарију.

Према речима аналитичара Драгомира Анђелковића, посета албанског председника у овом тренутку показује да Тирана не одустаје од прављења велике Албаније.

– Мислим да у овом тренутку таква посета показује да Тирана инсистира на великом државном пројекту и да има за циљ стварање велике Албаније и изазивање нестабилности у региону. То што нема српских застава на улицама као при другим државним посетама само се уклапа у тај пројекат велике Албаније – навео је Ађелковић.

Према протоколу, председник Албаније требало би да стигне данас у подне у Бујановац, где ће се састати са албанским представницима из те општине, након чега ће се упутити према Прешеву.

АЛО

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*