СКАНДАЛ У СРЕБРЕНИЦИ, ускраћен дочек руској делегацији

0

Посета Сребреници руског амбасадора у Босни и Херцеогвини Петра Иванцова, која је била планирана за данас, одложена је, потврђено Фени у амбасади Русије.
Између осталог, било је планирано да се, током посете Општини Сребреница, амбасадор Иванцов састане с начелником Младеном Грујичићем и његовим замеником Нермином Аливуковићем.

Фена је, затим, такође пренела да је Управни одбор Меморијалног центра Сребреница-Поточари одлучио да ускрати дочек делегацији руске амбасаде.

„Одлука о ограничењу приступа и ускраћивању дочека није донета због амбасадора Иванцова лично, већ зато што би представљао државу чији званични ставови почивају на негирању геноцида у Сребреници“, пише у саопштењу Управног одбора.

Како се наводи, Управни одбор Меморијалног центра нема мандат да забрањује било којем посетиоцу који долази с искреним намерама да изрази саосећање према жртвама, „па тако ни господину Иванцову чија лична осећања Управни одбор није разматрао, нити оспоравао“.

Међутим, оцењено је да би, одобравањем стандардне процедуре у случају те посете Меморијалном центру, Управни одбор дао легитимитет поменутим ставовима институција Руске Федерације.

tanjug

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*