Skoplje: Šiptari ponovili provokaciju sa dronom

Zastava koja je pre nešto više od dve godine bila uzročnik prekida kvalifikacionog duela za odlazak na EP između Srbije i Albanije dronom spuštena i na utakmicu Škupi - Vardar

0

Zastava takozvane “Velike Albanije” ponovo se pojavila na fudbalskoj utakmici.

Nešto više od dve godine posle incidenta u Beogradu, kada je meč kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije prekinut zbog zastave koja se na dronu pojavila iznad terena stadiona Partizana, Albanci su istu provokaciju pokušali da izvedu i u Skoplju.

zname_-_02

Tokom utakmice makedonskog prvenstva Škupi – Vardar (0:2), dron za zastavom tzv. “Velike Albanije” pojavio se iznad igrališta na kojem se odigravala utakmica, ali, za razliku od beogradskog meča, dron nije uspeo da se spusti do terena, već se upetljao u krošnje drveća u okolini stadiona.

zname_-_09

Makedonski mediji su pokušaj provokacije i samu zastavu nazvali skandaloznim, uz dozu podsmeha jer je dron završio u krošnjama drveća, ali i izražavaju čuđenje da je zastava ostala vidljiva u granju, a da niko od službenih lica nije odreagovao. Takođe, ističu da UEFA ovakve skandale rešava bez problema uz drakonske kazne klubovima ili reprezentacijama.

Novosti/Telegraf.mk

POSTAVI ODGOVOR

*